Opening decanter Bergen op Zoom

Only available in Dutch

OTB, de Overslag Terminal van Van den Bosch Transporten in Bergen op Zoom beschikt sinds kort over een moderne bulkdecanterinstallatie. Op vrijdag 10 juli jl. is de decanter officieel in gebruik genomen in het bijzijn van diverse relaties. 

 
“De decanter is een mooie aanvulling op onze huidige activiteiten op de containerterminal in Bergen op Zoom en biedt interessante nieuwe mogelijkheden voor onze klanten”, vertelt Ronald Hamelink, Site Manager van Overslag Terminal Bergen op Zoom. 

Decanterinstallatie
Met de decanter worden bulkproducten overgeladen vanuit verschillende typen bulkcontainers naar silotrailers of andere transportmiddelen. De installatie is bij uitstek geschikt voor situaties waarbij bulkgoederen in drukloze containers of ‘open top-equipment’ moet worden verladen en waarbij de ontvanger de goederen in zijn opslagsilo geblazen wil hebben.
 
Openingshandeling
De officiële openingshandeling werd verricht door Frans van de Water van SABIC-IP. Hij hakte de spreekwoordelijke knoop door, waarna de decanter officieel in gebruik werd genomen. Ook kregen de genodigden uitleg over de werking van de installatie en de mogelijkheden voor hun bedrijf. Aansluitend werd nog gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.