275 jaar transportervaring in het zonnetje

Only available in Dutch

26 november 2018 – Tijdens onze jaarlijkse jubilarissenavond krijgen onze jubilarissen en gepensioneerden het podium dat ze verdienen. Dit jaar hebben we opnieuw twaalf toppers in het zonnetje gezet, goed voor in totaal 275 dienstjaren.


Op vrijdagavond 23 november werden onze jubilarissen gehuldigd in de Van den Bosch Experience in Erp. Naast de 12,5-jarige, 25-jarige en 40-jarige jubilea stonden we ook stil bij het dik verdiende pensioen dat vijf collega’s bereikten.


Vlnr: Bram Koedoot, Wiert Drenth, Jos Bernards, Peter van der Zanden, Marieke van Deurzen, Jos van der Putten, Ferry van Zutphen, Leo Huizer, Hans van Rooij. Niet op de foto: Wim Kettelarij, Henk Elders  en Johan ten Bohmer.

Jarenlange inzet
“Wat een heleboel transportervaring is hier verzameld”, sprak CEO Rico Daandels de aanwezigen toe. “Inclusief een heel bijzonder jubileum, want het is pas de vijfde keer in onze bedrijfshistorie dat we een 40-jarig dienstverband vieren. Dat mensen hier langere tijd werken, vinden we vaak heel gewoon, maar dat is het niet. Met deze avond danken we onze collega’s voor hun jarenlange inzet. We maken er met z’n allen een heel mooie en vooral gezellige avond van.”

Ludiek woordje
Na een diner was het tijd voor het ‘officiële’ gedeelte, waarin de zogenaamde ‘Voorzitter van de Bond van Jubilarissen’ een ludiek woordje had voor ieder van de jubilarissen en gepensioneerden. Intussen maakte een karikaturist persoonlijke prenten, als blijvende herinnering aan deze bijzondere avond.

In de genen

“Prachtig dat deze aandacht er is voor de jubilarissen”, reageert een vrolijke Wiert Drenth (63), chauffeur en al veertig jaar werkzaam bij Van den Bosch. “Mijn vader was ook chauffeur, het zit ons in de genen. Voor mij is het de vrijheid die mijn werk zo mooi maakt. Vrijheid op de weg, maar ook vanuit het bedrijf. Mijn collega en ik kunnen gewoon ons ding doen, zonder dat het bedrijf zich met ons bemoeit. Je salaris is de beloning die je iedere maand ontvangt, maar deze avond overstijgt dat. Dit is extra, een heel mooie blijk van waardering.”

Voorbij gevlogen
Ook Marieke van Deurzen (37, customer service) kan de avond waarderen. “Van den Bosch voelt vertrouwd, zeker als je er al 12,5 jaar werkt. Ik heb verschillende functies vervuld, ik heb mooie stappen kunnen maken. Van den Bosch is een fijn bedrijf met veel doorgroeimogelijkheden. Al met al is de tijd voorbij gevlogen.”

Fijne werkgever

Peter van der Zanden (52) begon 25 jaar geleden als chauffeur, maar is alweer een hele tijd Country Planner (Liquid Food). “Chauffeur zijn was heel mooi, maar toen ik de kans kreeg om op de planning te beginnen, heb ik die gepakt. Ik zie Van den Bosch als een fijne werkgever die waardeert wat je doet. Ik sta helemaal niet graag op de voorgrond, maar een avond als deze kan ik zeker waarderen.”

Goede herinneringen

Ook pensionado en voormalig chauffeur Bram Koedoot (65) roemt het familiaire karakter van het bedrijf. “Ik ben een tijd geleden ernstig ziek geweest. Ook in die moeilijke tijd was het bedrijf er voor me. In de vorm van begrip, maar ook qua flexibiliteit in mijn werk. Inmiddels ben ik na 24 jaar officieel met pensioen, maar in de praktijk ben ik nog steeds actief. Gewoon, voor de fun. Ik heb hier zo’n mooie tijd gehad, vol goede herinneringen. Gevoelsmatig zijn Van den Bosch en ik met elkaar verbonden.”

De jubilarissenavond was met twaalf jubilarissen en gepensioneerden (waarvan er negen aanwezig waren) een stuk intiemer dan vorig jaar, toen we negentien collega’s in het zonnetje zetten. Niettemin bleef de sfeer tot het einde opperbest, werd er gezellig nagepraat én alvast vooruitgeblikt op volgend jaar, want dit wordt zeker vervolgd!