Training tankwagentechniek in Experience

Only available in Dutch

De Adviseurs Gevaarlijke Stoffen (AGS’en) van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid hebben donderdag 27 mei en woensdag 4 juni een training gevolgd in de Van den Bosch Experience. Tijdens deze bijscholing voor tankwagentechniek stond de koppeling tussen theorie en praktijk centraal.


De Van den Bosch Experience was hiervoor de ideale locatie. Tijdens de training hebben de adviseurs alle hoeken van een container van dichtbij kunnen ontdekken in de speciale demonstratieruimte. Daarnaast werd vanuit de Van den Bosch Academy, het in-house opleidingscentrum van Van den Bosch Transporten, een praktische uitleg gegeven over de appendages, de silo en de tank.

AOK & IL&T
Ook de theorie werd uitgebreid behandeld door AOK (Advies & Opleidingen Kloosterman). AOK verzorgde instructies met betrekking tot tankopbouw en de ADR-regelgeving, inclusief bebording vanuit de wettelijke aspecten. Daarnaast werd het theoretisch gedeelte van de tankwagentechniek en -afsluiters toegelicht.
Tot slot belichtte de Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) de taken van het IL&T, de samenwerking tussen de veiligheidsregio en IL&T. Ook gaf de IL&T praktische en theoretische aanvullingen op tankwagentechniek. De adviseurs zijn op het terrein op de proef gesteld om de fouten te ontdekken aan een oplegger die door Van den Bosch voor de training was klaargemaakt.